Suroviny
- žampion 300 g
- cibule 150 g
- pepř 1 dávka
- máslo 2 lžíce
- hladká mouka 2 lžíce
- masox 1 kus
- smetana na vaření 1 kus
- petržel 5 kusy
Postup přípravy
1
Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme ji restovat do rendlíku na lžíci másla
Přidáme polovinu očištěných a nakrájených žampiónů, necháme je zesklovatět na cibulce, přisypeme hladkou mouku, kterou také osmahneme a zalijeme necelým litrem studené vody
Vše řádně rozmícháme, vložíme masox, bobkový list, osolíme a opepříme
Vaříme za občasného míchání 20 minut
2
Vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme ponorným mixérem
Poté vrátíme na oheň, přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a necháme povařit
3
Na talíři polévku dozdobíme petrželovou natí a zbylými žampiony, které jsme dozlatova orestovali na zbytku másla