Suroviny
Postup přípravy
Omyté kuře nebo kosti vložíme do litru vlažné osolené vody. Chvíli povaříme, poté přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření a vaříme doměkka. Mezitím si připravíme domácí nudle. Mouku prosijeme na vál, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které rozválíme na tenký plát a necháme zaschnout.
Potom těsto rozkrájíme na stejně široké pásy, dáme je na sebe a ostrým nožem krájíme tenké nudličky. Můžeme použít i mlýnek na nudle. Když je maso měkké, vyjmeme je i se zeleninou a kořením. Kuře obereme, maso nakrájíme na kostičky, zeleninu na nudličky a vývar dochutíme solí a pepřem. Znovu přivedeme k varu a přidáme velkou hrst nudlí. Zamícháme, vypneme plotýnku a necháme „dojít“. Polévku na talíři ozdobíme zelenou petrželkou.
Polévka
Vývárková
Ingredience:
- 400 g kuřete nebo kuřecích kostí
- 4 kuličky nového koření
- 6 kuliček pepře
- 2 bobkové listy
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/2 celeru
- 1 cibule
- petrželka
- sůl, pepř
- 1 vejce a 4 lžíce hrubé mouky (na nudle)