Head
- hovězí maso 1 kg
Polévka
- bazalka 1 špetka
Head
- bobkový list 1 kus
Polévka
- cibule 1 kus
Postup přípravy
Na másle či oleji zpěníme cibulku a přidáme cuketu nakrájenou na malé kousky (i se slupkou). Přisypeme bazalku, oregano a zalijeme trochou vody. Podusíme a podlijeme vývarem. Nebo můžeme přidat bujon. Po změknutí zeleninu rozmixujeme na kaši, přidáme majoránku, asi 30 g nivy a ještě povaříme. Zjemníme smetanou, případně dosolíme, opepříme či zředíme dle potřeby. Můžeme podávat s osmaženými krutony.Teplota: 160 a 100 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: do 30 minut Čas vaření: 30 minutRecipe category: polévka / vaření / dušení / restováníPolévka PolévkaVývárek s knedlíčky a nudlemi
postup: 1.Do studené vody (2,5 l) dáme všechny ingredience a dvě hodiny. Poté přecedíme vývar a zpátky do něj nakrájíme maso, celer a mrkev.2. Když se vaří maso, uděláme si knedlíčky. Namletá játra dáme do misky a přidáme všechny ingredience podle chuti. Strouhanku odhadneme tak, aby těsto bylo tak husté, že půjdou dobře uválet kuličky. Ty dáme nakonec zavařit do vývaru, naposled zavaříme nudle.