Head
- koření dle chuti 1 dávka
- vejce 1 kus
Postup přípravy
Na másle či oleji zpěníme cibulku a přidáme cuketu nakrájenou na malé kousky (i se slupkou). Přisypeme bazalku, oregano a zalijeme trochou vody. Podusíme a podlijeme vývarem. Nebo můžeme přidat bujon. Po změknutí zeleninu rozmixujeme na kaši, přidáme majoránku, asi 30 g nivy a ještě povaříme. Zjemníme smetanou, případně dosolíme, opepříme či zředíme dle potřeby. Můžeme podávat s osmaženými krutony.Teplota: 160 a 100 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: do 30 minut Čas vaření: 30 minutRecipe category: polévka / vaření / dušení / restováníPolévkaPolévkaVývar z mletého masa a domácí nočky
postup:
Do vody dáme mleté maso, koření, cibuli a necháme povařit. Zeleninu nakrájíme na kostečky a vaříme s masem. Ke konci přidáme petrželovou nať. Nakonec zavaříme krupicové noky. Na noky smícháme vejce s krupicí a nočky uvaříme zvlášť ve vodě.