Suroviny
- nízkotučný tvaroh 250 g
- majonéza 2 vrchovaté lžíce
- růžové matjesy v oleji, slité 200 g
- sladkokyselé okurky 2 ks
- jablko 1/2 ks
- červená cibule 1/2 ks
- citronová šťáva 1–2 lžíce
- jarní cibulka (zelená část) 1 ks
- sůl a čerstvě namletý pepř
- nasucho opečené topinky k podávání
Postup přípravy
- Do větší mísy dejte tvaroh a majonézu. Přidejte na co nejmenší kostičky nakrájené matjesy, okurky, jablko a obě cibule. Přimíchejte citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti – s pepřem ale nešetřete.
- Podávejte na nasucho opečených topinkách z kváskového chleba.
Pikantní tvarohová pomazánka s matjesy Zdroj: Klára Michalová