Pikantní tvarohová pomazánka s matjesy

Moje hodnocení
0x

Další recept na pomazánku do sbírky! Protože těch zkrátka není nikdy dost... Tahle je lehce pikantní s výraznou chutí a bude se hodit jako pohoštění pro chlapy, až budou sledovat nějaké důležité mistrovství čehokoli, ale potěší i ženy, co to mají rády ostré :)

4 porce
10 minut
skandinávská

Suroviny

  • nízkotučný tvaroh 250 g
  • majonéza 2 vrchovaté lžíce
  • růžové matjesy v oleji, slité 200 g
  • sladkokyselé okurky 2 ks
  • jablko 1/2 ks
  • červená cibule 1/2 ks
  • citronová šťáva 1–2 lžíce
  • jarní cibulka (zelená část) 1 ks
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • nasucho opečené topinky k podávání

Postup přípravy

  1. Do větší mísy dejte tvaroh a majonézu. Přidejte na co nejmenší kostičky nakrájené matjesy, okurky, jablko a obě cibule. Přimíchejte citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti – s pepřem ale nešetřete.
  2. Podávejte na nasucho opečených topinkách z kváskového chleba.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty