Suroviny
- nízkotučný tvaroh 250 g
- majonéza 2 vrchovaté lžíce
- matjesy (růžové matjesy v oleji, slité) 200 g
- okurka (sladkokyselé ) 2 ks
- jablka 1/2 ks
- červená cibule 1/2 ks
- citronová šťáva 1–2 lžíce
- topinky (nasucho opečené topinky k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Do větší mísy dejte tvaroh a majonézu. Přidejte na co nejmenší kostičky nakrájené matjesy, okurky, jablko a obě cibule. Přimíchejte citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti – s pepřem ale nešetřete.
- Podávejte na nasucho opečených topinkách z kváskového chleba.
Pikantní tvarohová pomazánka s matjesy 2 Zdroj: Klára Michalová