Suroviny
- žampiony portobello 4 ks
- máslo 2 lžíce
- zelený chřest 500 g
- vejce 4 ks
- anglická slanina 8 plátků
- fazole v tomatové omáčce (ohřáté) 1 konzerva (400 g)
- cherry rajčata (opečená v troubě) 250 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Jahody s octem
- jahody talíř
- cukr krystal 1 lžíce
- vinný ocet 1 lžička
- máta (nasekaná) 1 lžička
Koktejl mimosa
- pomerančová šťáva (čerstvě vymačkaná, vychlazená) 1 díl
- prosecco 1 díl
Slanina musí být vždy usmažená dokřupava a o vajíčkách se dohadujeme, jakou úpravu zrovna zvolit. Jinak moc rádi i vyrazíme na dobrý brunch někam do kavárny.
Dostala jsem na vyzkoušení nádobí Jamie Oliver, které jsem hned použila na bohatou snídani, a moc jí to na něm slušelo. :) Tímto děkuji. A pokud chcete také takové, informace najdete v tomto článku:
Článek
Stylový brunch s designovým nádobím od Jamieho Olivera
Chcete s přáteli či rodinou oslavit nějaký významný okamžik? Uspořádejte oslavu u sebe doma a připravte vašim blízkým nezapomenutelnou hostinu. Aby vámi připravené ...
Postup přípravy
- Z hub jsem odstranila nožičky, kloboučky jsem obrátila jako mističky a pokladla kousky másla. Do trouby předehřáté na 180 °C jsem na plech položila kloboučky a pekla asi 7 minut. Pak jsem do nich opatrně vyklepla jedno celé vejce, volila jsem spíše menší. Chce to trochu trpělivosti a popřípadě kloboučky trochu podepřít, jinak se vám stane stejně jako mně, že vám vejce vytečou. Anebo můžete jednoduše houby na másle orestovat a přidat k nim volské oko, to je jistota. :)
- Mezitím jsem si krátce, asi 3 minutky, povařila zelený chřest v osolené vodě, já přidávám do vody i trochu cukru a plátek citronu.
- A samozřejmě výběrovou slaninu jsem na suché pánvi z obou stran orestovala dokřupava.
- Omyté a očištěné jahody jsem nakrájela a zasypala cukrem a mátou. Na závěr jsem je pokapala octem a vše zamíchala. Ocet podtrhne krásnou chuť jahod a máta je příjemně ovoní.
- Nakonec jsem smíchala Prosecco s čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávou a mohlo se začít hodovat...