Suroviny
- sezamová semínka 2 lžíce
- vepřové ramínko (na tenké proužky) 300 g
- citronová tráva (nebo 2 lžíce sušené) 4 lžíce
- rybí omáčka 3 lžíce
- ústřicová omáčka 1 lžička
- cukr 1 lžička
- med 1 lžíce
- pepř (nejlépe Tallichery) 1/2 lžička
- rostlinný olej 3 lžíce
- sůl
- špejle (namočené na půl hodiny do vody) 12 ks
Postup přípravy
- Sezam posolte a promíchejte (asi tolik, aby byl slaný zhruba jako solené buráky).
- Všechny ostatní suroviny, kromě špejlí, smíchejte v misce, přidejte maso a nechte v lednici marinovat přes noc.
- Napíchejte maso na špejle a grilujte 3 min z každé strany. Posypte sezamem se solí.