Suroviny
Postup přípravy
1. Ve hmoždíři rozdrtíme šalvěj, přidáme česnek a dále mačkáme paličkou. Přidáme pět lžic olivového oleje a promícháme. Směsí potřeme omytou a na povrchu trochu nařezanou panenku. Směs do zářezů vtlačíme. Necháme alespoň hodinu v lednici marinovat. Troubu rozehřejeme na 220 stupňů. Panenku lehce osolíme, opepříme a omotáme plátky šunky. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky asi 3 až 4 cm dlouhé. Vložíme je do pekáče a panenku na ně. Zbytkem marinády polijeme maso. Vezmeme pečicí papír, zmuchláme ho a namočíme. Papírem přikryjeme maso a přitlačíme ho kolem stěn pekáče. Pečeme 15 minut, poté papír odstraníme a pečeme dalších 15 minut.
2. Mezitím uvaříme ve slané vodě rýži. Vyjmeme maso z pekáče, rebarboru vidličkou rozmačkáme a přidáme práškový cukr, aby byla omáčka sladká. Vsypeme nasekané lístky špenátu a zamícháme. Maso nakrájíme a naklademe na omáčku na talíři. Poté doplníme přílohu a ozdobíme nasekaným špenátem.