Head
- vepřová krkovice 1 kg
Na karlovarský knedlík
- mléko 300 ml
Head
- hořčice 1 lžíce
Na karlovarský knedlík
- muškátový květ 1 špetka
- sůl 1 dávka
Na kapustové zelí
- mouka 1 dávka
Head
- cibule 2 kus
Postup přípravy
1
Citron, bylinky, hořčici, med a koření smícháme a našleháme, vetřeme do předem nakrájeného masa a marinujeme
2
Maso rozprostřeme na pekáč s cibulí a pečeme asi hodinu při 150 stupních
Z výpeku si uděláme šťávu, omáčku dochutíme
3
Brambory na knedlík uvaříme, ještě horké rozmačkáme, přidáme k nim dle potřeby mouku, sůl, vejce a utvoříme váleček, který vaříme asi 20 minut
4
Pečivo na karlovarský knedlík nakrájíme na kostky, které necháme oschnout a pak je navlhčíme mlékem
Přidáme žloutky, sůl, muškátový květ, mouku a vytvoříme těsto
Nakonec přidáme petrželku a opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků
Těsto vytvarujeme do tvaru knedlíků pomocí fólie nebo namočené utěrky a vaříme ve vroucí vodě asi 20 minut
Po vytažení z vody hned propícháme, aby se knedlík nesrazil
5
Osmažíme si cibulku a najemno utřený česnek, přidáme baby špenát a vše lehce asi deset minut podusíme, na závěr přidáme zakysanou smetanu a dochutíme solí a pepřem
6
Na kapustové zelí si kapustu rozdělíme na listy a vyřízneme tvrdé středy
Nakrájíme na nudličky a dusíme na vypečené slanině a cibulce, zeleninu osolíme, přidáme k ní česnek, lehce podlijeme vodou a po změknutí (asi 20 minut) zahustíme hladkou moukou