Suroviny
Postup přípravy
Ratatouille: zeleninu očistíme, nakrájíme a postupně restujeme. Nejdříve papriku a lilek, poté rajčata a cibuli a nakonec česnek a cuketu. Zalijeme drcenými rajčaty, osolíme, opepříme a dusíme asi půl hodiny. Poté přidáme 2lžíce olivového oleje, nadrcený stroužek česneku, tymián a rozmarýn.
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Nakrájenou slaninu opečeme, slijeme přebytečný tuk, přidáme do uvařených a slitých brambor a rozšťoucháme.
Panenku očistíme, omyjeme, nasolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpálené pánvi. Pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C asi na deset minut. Maso necháme chvíli odležet, teprve pak nakrájíme na plátky.