Suroviny
Postup přípravy
Maso omyjeme, okořeníme a dáme zprudka opéct na olej
Po zatažení přendáme do pekáče a pečeme v troubě
Hlídáme si, aby se maso nevysušilo
Na pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme cibulku nakrájenou na velmi jemné kostičky, poté pokrájené houby
Osmahneme, podlijeme vývarem a vaříme do změknutí
Poté přidáme smetanu a dosolíme
Brambory oloupeme, nakrájíme na širší kolečka a uvaříme
Po uvaření scedíme a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova
Posypeme petrželkou
Hlavní chod:
Vepřová kotleta s houbovou omáčkou a opečenými bramborami
Ingredience:
- 1 kg kotlety (v celku)
- sůl, pepř
- olej
- máslo
- 250 ml smetany
- 1 cibule
- 0,5 kg hub
- 0,5 l vývaru
- mouka na zahuštění
- brambory
- petržel