Head
- vepřová kýta ( - volitelné ) 1 kg
- vejce 3-5 ks
Bramborová kaše speciál
Head
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí a obalíme nejdříve ve strouhance a potom v rozšlehaných vejcích. Řízky osmažíme na oleji na pánvi a položíme na plech. Podlijeme vývarem nebo vodou. Plátky masa poklademe rajčaty a paprikami nakrájenými na kolečka. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů doměkka asi hodinu dvacet minut.
Bramborová kaše speciál: Dýni nakrájíme na plátky, dáme na plech s pečicím papírem, zakápneme olivovým olejem, přidáme celé oloupané stroužky česneku a pečeme do měkka. Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a přidáme upečenou dýní i s česnekem. Vše společně dobře rozmixujeme, přidáme máslo, smetanu a ušleháme do jemné konzistence.