Ingredience na plněnou kachnu
- kuře 500 g
Head
- červená paprika 1 g
- klobása 1 g
- slanina 200 g
Postup přípravy
Kuře vykostíme. Rohlíky namočíme do mléka. Na pánev dáme olej, přidáme cibuli, česnek, anglickou slaninu červenou papriku a jarní cibulku a chvíli restujeme. Když je zelenina měkká, pánev odstraníme a připravenou nádivku necháme vychladnout. Přidáme vymačkané rohlíky, obě vejce, sůl, pepř a majoránku a vše promícháme. Do půlky naplníme nádivkou, na ni položíme půlku červené papriky (v řezu vytvoří úsměv), doprostřed položíme domácí klobásu a kuře vyplníme zbytkem nádivky. Jehlicí zašijeme otvor. Kuře přesuneme na pekáč, posolíme a pečeme při 180 stupních C asi hodinu a půl přikryté alobalem. Přibližně půl hodiny před dopečením pekáč odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Ingredience na plněnou kachnu: 1 kachna500 g kuřecích jater1 větší cibule2 vejce1 lžička soli0,5 lžičky pepřešpetka majoránky1 lžíce oleje
postup:
1. Kachnu vykostíme stejným způsobem jako kuře. Na oleji v pánvi orestujeme kuřecí játra a přidáme hrubě nakrájenou cibuli. Osmahneme a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Směs necháme vychladnout a játra smícháme se syrovými vejci. Naplníme kachnu a zašijeme.
2. Přesuneme galantinu na pekáč, kde maso posypeme kmínem, osolíme a pečeme při 180 C asi dvě hodiny přikryté alobalem. Půl hodiny před dopečením pekáč odkryjeme a kachnu dopečeme dozlatova. Nejtučnější partie propíchneme při pečení vidličkou.3. Podáváme s vařenými brambory.
Hlavní chod
Usměvavé kuře a kachna plněná kuřecími játry na cibulce, brambor
Ingredience:
Na kuře s nádivkou:
- 1 kuře
- 1 domácí klobása
- 0,5 lžičky kmínu
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 200 g anglické slaniny
- 1 menší červená paprika
- 2 jarní cibulky
- 2 pokrájené rohlíky namočené v mléce
- 2 vejce
- 1 lžička soli
- 0,5 lžičky soli
- špetka majoránky