Suroviny
- hovězí přední 300 g
 - řepa 2 kus
 - brambory 2 kus
 - mrkev 1 kus
 - paprika 1 kus
 - zelí 2 hrst
 - sádlo 1 lžíce
 - kečup 1 lžíce
 - cibule 1 kus
 - sůl None dle chuti
 - pepř None dle chuti
 - kopr None dle chuti
 - bobkový list 1 kus
 - nové koření None dle chuti
 - bujón 1 kostka
 - zakysaná smetana None dle chuti
 
Postup přípravy
Maso s bobkovým listem, novým kořením a kostkou bujonu vaříme hodinu v tlakovém hrnci
Po vyjmutí masa vložíme do vývaru brambory, řepu, zelí a papriku a vaříme do změknutí
Mezitím necháme na sádle zpěnit cibulku, přidáme lžíci kečupu a touto směsí polévku zahustíme
Pokud je třeba, můžeme přidat mouku, ale polévka je i tak dost hustá
Nakonec okořeníme a necháme aspoň hodinu v hrnci, aby se chutě spojily
Na talíři ozdobíme lžící smetany
Ukrajinský boršč
Ingredience:
- 300 g hovězího předního
 - 2 menší červené řepy
 - 2 brambory
 - 1 velká mrkev
 - 1 zelená paprika
 - 2 hrsti zelí nakrájeného na tenké plátky
 - 1 lžíce sádla
 - 1 lžíce kečupu
 - 1 malá cibule
 - sůl, pepř
 - kopr
 - bobkový list
 - nové koření
 - 1 kostka hovězího bujonu bez glutamanu sodného
 - zakysaná smetana na ozdobení