Suroviny
- hovězí přední 300 g
- řepa 2 kus
- brambory 2 kus
- mrkev 1 kus
- paprika 1 kus
- zelí 2 hrst
- sádlo 1 lžíce
- kečup 1 lžíce
- cibule 1 kus
- sůl None dle chuti
- pepř None dle chuti
- kopr None dle chuti
- bobkový list 1 kus
- nové koření None dle chuti
- bujón 1 kostka
- zakysaná smetana None dle chuti
Postup přípravy
Maso s bobkovým listem, novým kořením a kostkou bujonu vaříme hodinu v tlakovém hrnci
Po vyjmutí masa vložíme do vývaru brambory, řepu, zelí a papriku a vaříme do změknutí
Mezitím necháme na sádle zpěnit cibulku, přidáme lžíci kečupu a touto směsí polévku zahustíme
Pokud je třeba, můžeme přidat mouku, ale polévka je i tak dost hustá
Nakonec okořeníme a necháme aspoň hodinu v hrnci, aby se chutě spojily
Na talíři ozdobíme lžící smetany
Ukrajinský boršč
Ingredience:
- 300 g hovězího předního
- 2 menší červené řepy
- 2 brambory
- 1 velká mrkev
- 1 zelená paprika
- 2 hrsti zelí nakrájeného na tenké plátky
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce kečupu
- 1 malá cibule
- sůl, pepř
- kopr
- bobkový list
- nové koření
- 1 kostka hovězího bujonu bez glutamanu sodného
- zakysaná smetana na ozdobení