Suroviny
- vepřové maso 1 kg
- hovězí maso 1 kg
- jehněčí maso 1 kg
- fazole 250 g
- brambory 1 kg
- cibule
- mrkev
- červená řepa 1 sklenice
- zelí 500 g
- rajče
- mouka
- slanina 100 g
- zakysaná smetana
- bobkový list 3 kuliček
- koření nové 10 kuliček
- pepř 10 kuliček
- sůl
- koření podravka pol.
- koření podravka
Postup přípravy
Dáme vařit hovězí maso s kořením, po 20 minutách přidáme jehněčí maso a za dalších 20 minut vepřové maso, po uvaření všechno maso vyndáme a nakrájíme na menší kousky
Do vývaru přidáme nakrájenou mrkev, cibuli a brambory
Za 10 minut se přidají předem do měkka uvařené fazole, červená řepa za 10 minut
Nakrájené zelí za 3 až 5 minut, pak pokrájená rajčata a za 5 minut zahustíme mírně jíškou
Nakonec se přidá osmažená slanina nakrájená na kostičky a vše se ještě 5 minut povaří a dochutí kořením, Podravkou a nálevem z řepy
Ukrajinský boršč
Ingredience: pro 8 osob
- 1 kg vepřového masa – plecko
- 1 kg hovězího masa – předního
- 1 kg jehněčího masa – plec
- 250 g fazolí
- 1 kg brambor
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 sklenice sterilované červené řepy
- 500 g syrového bílého zelí
- 4 rajčata
- hladká mouka na jíšku
- 100 g slaniny
- zakysaná smetana
- 3 bobkové listy
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- sůl
- pol. koření Podravka