Suroviny
- měkký tvaroh (nejlépe ten v kostce) 500 g
- polohrubá mouka (možné nahradit špaldovou + extra mouka na balení jahod do těsta) 250–280 g
- žloutek 2 ks
- jahody (malé) 20 ks
- tvrdý tvaroh (na strouhání)
- máslo
- moučkový cukr
- zakysaná smetana (volitelně)
Ať už doma vaříte českou klasiku, nebo exotické pochoutky, dbejte kromě kvalitních surovin a spravného postupu přípravy i na servírování. Krásný jídelní servis by měl být základem vaší kuchyně, pokud to s vařením myslíte vážně. A právě teď máte jedinečnou možnost získat stylové a krásné nádobí z kolekce Waves od Jamieho Olivera, které univerzálně sluší každému jídlu. Více o nabídce zjistíte v článku:
Článek
Stylový brunch s designovým nádobím od Jamieho Olivera
Chcete s přáteli či rodinou oslavit nějaký významný okamžik? Uspořádejte oslavu u sebe doma a připravte vašim blízkým nezapomenutelnou hostinu. Aby vámi připravené ...
Postup přípravy
- Měkký tvaroh, žloutky a mouku zpracujte nejdříve vařečkou a potom rukama v jemné těsto. Těsto se poměrně dost lepí, nepřidávejte ale příliš mouky, protože jí použijete ještě dost, až budete do těsta balit jahody.
- Těsto rozdělte na 20 kousků – buď vyválejte na plát a rozkrájejte na 20 čtverců, nebo udělejte váleček a ten rozkrojte na 20 částí, potom z každé z nich udělejte placičku, do které zabalte jahodu.
- Knedlíky vařte 10 minut ve vroucí vodě, vyndejte děrovanou naběračkou, podávejte s cukrem, tvarohem a máslem nebo také se zakysanou smetanou či jahodovým žahourem (rozmačkané jahody s cukrem).