Suroviny
- mascarpone 500 g
- cukr 5 lžic
- vejce 5 kusů
- mandlový likér 4 cl
- káva 1 šálek
- piškoty 1 balení
- kakaový prášek 3 lžíce
Postup přípravy
Žloutky oddělíme od bílků a ušleháme s cukrem ručně do pěny metličkou
Ne mixérem, jinak se krém nepovede! Z bílků ušleháme sníh
Do žloutkového krému přidáme mascarpone – doporučuji vytáhnout ho z ledničky tak dvě hodinky před přípravou
Opatrně metličkou jemně zašleháme a teprve na závěr opatrně vmícháme sníh
Ve vychladlé kávě s přidaným amarettem máčíme piškoty a klademe je do dortové formy
Pak natřeme vrstvou krému a takto postupujeme, dokud nedojde krém
Poslední vrstvu posypeme kakaovým práškem a dáme vychladit do lednice minimálně na 4 až 6 hodin
Ideálně podáváme s kávou Latte Macchiato