Suroviny
Postup přípravy
1
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit
Uvařené prošťoucháme, přidáme máslo a hladkou mouku a necháme propařit na hodně mírném ohni asi dvacet minut
2
Mezitím si připravíme maso
Prsa opepříme, osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálenou pánev (nejprve kůží dolů)
3
Škubánky vymodelujeme do požadovaných tvarů a dáme je na pánvičku osmažit z obou stran
Maso nakrájíme na tenounké plátky a přeložíme do pekáče
Hotové škubánky s masem necháme dodělat a prohřát ve vyhřáté troubě
4
Z povidel a omáčky demi-glace na pánvičce vymícháme švestkovou omáčku
Dochutíme solí, citronovou šťávou apod
Předkrm:Thajské jarní závitky se sweet chilli omáčkou, kuřecí satay s arašídovou omáčkoupostup:1
Suroviny na jarní závitky pokrájíme, připravíme do náplně, opatrně a dobře naplníme a zavineme těsto nebo rýžový papír a usmažíme
2
Na kuřecí satay vše kromě masa smícháme a naložíme
Kuřecí maso potom napícháme na špejle, které předem namočíme do studené vody a upečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi čtvrt hodiny a pak ještě chvíli ogrilujeme
3
Na arašídovou omáčku vše rozmixujeme, můžeme potom ještě i svařit a podáváme ke kuřecímu masu