Prostřeno 15 - 19.3. Miroslav Bílek - hl. jídlo
Prostřeno 15 - 19.3. Miroslav Bílek - hl. jídlo
Postup přípravy
Na kostky nakrájené brambory orestujeme s česnekem
Smícháme s vyšlehanými bílky a smetanou
Poté vložíme do silikonových formiček
Pozvolna pečeme zhruba 25 minut, až je povrch dortíků zlatavý
|
Hlavní jídlo Telecí panenka v bylinkách Ingredience: - 1 kg telecí svíčkové
- čerstvé bylinky dle vlastní chuti
- vanilka
- badyán
- pepř
- sůl
- olej
Postup Telecí panenku (svíčkovou) naložíme do marinády z čerstvých bylinek, badyánu, vanilky, pepře a soli. Necháme co nejdéle odležet. Poté ji zprudka orestujeme a dáme na cca 20 minut péct. Bramborový dortík: Ingredience: - 1 kg brambor
- 1 smetana
- 0,20 kg másla
- 4 vajíčka
- pažitka
- pepř
- sůl
|