Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Telecí líčka s bramborovou kaší

4 porce
do 2 hodin
Telecí líčka s bramborovou kaší
Telecí líčka s bramborovou kaší Autor: Už dost šéfe!
Proslulý recept Zdeňka Pohlreicha vrátil líčka na výsluní zájmu. Dříve si tento kousek masa schovávali řezníci pro sebe, dnes je při troše pátrání určitě seženete. A opravdu stojí za to, maso je křehké, šťavnaté a při pomalé úpravě se přímo rozplývá na jazyku.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V kastrolu rozpalte olej a zprudka na něm orestujte osolená a opepřená telecí líčka.
  2. Jakmile jsou dohněda ze všech stran, vyndejte je ven.
  3. Do kastrolu přidejte opět trochu oleje, vložte nakrájenou zeleninu a orestujte ji dotmava. Ke konci přidejte česnek a opečte ho. K základu přidejte protlak, zalejte červeným vínem Marsala a vařte, dokud se většina nevyvaří.
  4. Poté přidejte líčka, hovězí vývar a duste doměkka přibližně 4 hodiny. Jakmile jsou líčka měkká, vyndejte je z hrnce a odložte stranou. Vzniklou omáčku přeceďte a následně ji svařte na požadovanou hustotu. Přidejte chlazené, na kostičky nakrájené máslo, lístky majoránky a dle chuti dochuťte solí a pepřem. Líčka vraťte zpět do omáčky a prohřejte.
  5. Na pánvi opečte žampiony spolu se zbytkem mrkve a celeru. Poté vše promíchejte s nasekanou petrželí.
  6. Telecí líčka podávejte s opečenou zeleninou a bramborovou kaší.
Reklama

Každou středu ve 21.45 na Primě sledujte návrat Zdeňka Pohlreicha do restaurací, kam zavítal s pořadem Ano, šéfe!

Už dost, šéfe!

Už dost, šéfe!

"Vždycky jsem si myslel, že největším uměním je schopnost odejít včas. Pořad Ano, šéfe! asi určitě končí. Rád bych se s vámi podělil o svoje názory na podnikání v gastronomii avzpomínky na nejlepší i nejhorší situace z natáčení.

V knize najdete nejen fotogarafie a hlášky, ale hlavně mé nejoblíbenější recepty, které vám připomenou, že tohle řemeslo se dá dělat i dobře."

Zdeněk Pohlreich

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama