Na knedlíky
- mouka 200 g
Na knedlíky
- sůl 1 špetka
Head
Postup přípravy
1
Maso nasolíme a necháme chvíli uležet
Mezitím na oleji lehce osmahneme nakrájenou zeleninu a cibuli nakrájenou na plátky
Přidáme koření
Do základu vložíme nasolené maso a na prudkém ohni je dusíme ve vlastní šťávě
Zalijeme vařící vodou a dusíme v troubě doměkka
Podle potřeby maso podléváme a obracíme
Když je podušeno, vyjmeme, šťávu rozšleháme, zahustíme světlou jíškou a provaříme
Nakonec přidáme smetanu a omáčku naředíme mlékem
Ještě chvíli provaříme
Maso nařežeme po vlasu na porce a vložíme do hotové omáčky
2
Čtyři čtvrtlitrové hrnečky vymažeme tukem
Do mísy dáme mouku a sůl, přidáme žloutky a po troškách přiléváme mléko
Promícháme a přidáme na kostičky nakrájené rohlíky
Nakonec ještě jemně vmícháme sníh z bílků
Můžeme přidat i nasekanou pažitku
(Pokud ji máte jako já stále v mrazáku
) Směs rozdělíme do připravených hrníčků a dáme do hrnce s vodou
Hladina by neměla přesáhnout třetinu výšky hrníčku
Vaříme 25 minut
Pak necháme knedlíky chvíli vychladnout a za pomoci kulatého nože je vyklopíme