Suroviny
- máslo 65 g
 - mléko 220 ml
 - hladká mouka 400 g
 - sušené droždí 7 g
 - vejce 1 ks
 - sůl 1 špetka
 - vanilkový lusk (semínka)
 - cukr 65 g
 - čerstvé švestky 2 kg
 - tymián 1 svazek
 
Postup přípravy
- Mléko s máslem zahřejte v kastrole, až se máslo rozpustí. Nechte trochu vychladnout. Všechny další přísady kromě švestek a tymiánu dejte do mísy, přidejte vlažné mléko s máslem a utřete na hladkou směs. Přikryjte a nechte vykynout, až těsto zdvojnásobí objem.
 - Troubu předehřejte na 175 °C. Plech vymažte máslem. Těsto prohněťte na pomoučněné ploše, rozválejte ho a vyložte jím plech až do rohů. Poklaďte čtvrtkami vypeckovaných švestek a nechte znovu asi hodinu kynout.
 - Pečte asi 30 minut, až bude těsto zlatohnědé. Nechte trochu vychladnout, posypte cukrem a lístky tymiánu.
 - Prima tip: Chcete-li zesílit tymiánový nádech, přidejte pár lístků přímo do těsta.