Suroviny
Postup přípravy
1
Krůtí prsa rozřízneme na co největší plát, naklepeme, okořeníme solí a pepřem
Zkraje naplníme sušenými švestkami, které jsme předtím namočili v červeném víně
2
Zarolujeme jako roládu a do míst, kde jsou švestky, zapíchneme párátko
Za párátkem odkrojíme
Vznikne závin se švestkovým terčem
Takto připraveného šneka opečeme na pánvi s malým množstvím oleje
(Pokud se chceme vyhnout tomu, že maso zůstane uvnitř syrové, můžeme ho nechat dojít v horké troubě
)3
Oloupeme brambory, nakrájíme je na kostky a dáme uvařit do osolené vody
Po uvaření vyjmeme, na pánvi opečeme anglickou slaninu, vložíme lehce pomačkané vařené brambory, přidáme česnek a jarní cibulku
4
Z výpeku z masa vytvoříme sos tím, že do něj přidáme kousek másla, necháme rozpustit, přilijeme červené víno (možno ze švestek), přidáme švestková povidla a necháme krátce zredukovat