Postup přípravy
Ingredience
- cukr moučka
- citron
Postup přípravy
Jablka oloupeme, odstraníme z nich jádřince a nakrájíme je na kostičky, které dáme do mísy. Pokropíme citronovou šťávou, přidáme skořicový cukr, vanilkový cukr, mák, oříšky a rozinky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180 stupňů).
Těsto rozpůlíme a z každé části postupně rozválíme jeden plát. Posypeme jej strouhankou a na ni rovnoměrně rozložíme polovinu jablek. Okraje ponecháme volné (asi 2 cm). Rozšleháme vajíčko a potřeme jím okraje těsta. Potom ho zavineme a zpracujeme také druhou část těsta.
Záviny položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme zbylým vajíčkem. Dáme péct do rozehřáté trouby na 30 až 40 minut. Upečené štrúdly necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Dezert
Štrúdl
Ingredience:
- 1 balení listového těsta
- 1 kg jablek
- strouhanka
- 2 ks skořicového cukru
- 2 ks vanilkového cukru
- cukr moučka na ozdobení
- citron
- 1 vejce
- rozinky
- mák
- vlašské oříšky