Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Středomořské otevřené lasagne

4 porce
do 30 minut
Středomořské otevřené lasagne
Středomořské otevřené lasagne Autor: profimedia.cz
Na tuto středomořskou lahůdku doporučujeme použít čerstvé lasagne, které se uvaří rychleji. Ale můžete použít i sušené, jen jim musíte dát víc času.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozehřejte gril. Lilky nakrájejte na silnější kolečka (z každého 12). Potřete po obou stranách trochou oleje a rozložte na pečicí plech. Grilujte asi 4–5 minut po každé straně, dokud nezačnou hnědnout.
  2. Mezitím vařte rozpůlené lasagně asi 4 minuty ve vařící vodě. Nechte dobře okapat a dejte stranou.
  3. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Na něj rozložte 4 kousky lasagní namazaných po obou stranách olejem, na každý plát navršte 2–3 kolečka lilku, pár koleček cibule, pár plátků mozzarelly a ½ lžíce pesta. Potřete olejem další kousky lasagní, rozložte je navrch, zarovnejte hrany a zopakujte vrstvu lilku, cibule, sýru a pesta.
  4. Pečte 10–15 minut, dokud se sýr nezačne rozpouštět a hnědnout. Podávejte na horkých talířích, pokapané olejem a ozdobené bazalkou.
Reklama

Středomořské otevřené lasagne Foto:

Středomořské otevřené lasagne, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama