Na tuto středomořskou lahůdku doporučujeme použít čerstvé lasagne, které se uvaří rychleji. Ale můžete použít i sušené, jen jim musíte dát víc času.
4 porce
30 minut
Suroviny
Lilek
4 ks
Olivový olej
3 lžíce
červená cibule
1 ks
čerstvé lasagne
4 pláty
Mozzarella
250 g
Sůl
čerstvě mletý černý pepř
červené nebo chilli pesto
4 lžíce
Na dozdobení
bazalkové lístky
Postup přípravy
Rozehřejte gril. Lilky nakrájejte na silnější kolečka (z každého 12). Potřete po obou stranách trochou oleje a rozložte na pečicí plech. Grilujte asi 4–5 minut po každé straně, dokud nezačnou hnědnout.
Mezitím vařte rozpůlené lasagně asi 4 minuty ve vařící vodě. Nechte dobře okapat a dejte stranou.
Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Na něj rozložte 4 kousky lasagní namazaných po obou stranách olejem, na každý plát navršte 2–3 kolečka lilku, pár koleček cibule, pár plátků mozzarelly a ½ lžíce pesta. Potřete olejem další kousky lasagní, rozložte je navrch, zarovnejte hrany a zopakujte vrstvu lilku, cibule, sýru a pesta.
Pečte 10–15 minut, dokud se sýr nezačne rozpouštět a hnědnout. Podávejte na horkých talířích, pokapané olejem a ozdobené bazalkou.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.