Postup přípravy
- špízky pečivo
- meloun 1 kus
- šunka 80 g
- mozzarella 200 g
Head
- bazalka 1 dávka
- rajče 200 g
Postup přípravy
- polohrubá mouka 250 g
- hladká mouka 250 g
- droždí
Postup přípravy
Meloun očistíme a nakrájíme na kostičky, které balíme v šunce a napichujeme na špíz. Pokračujeme, dokud není špíz plný.
Na druhý špíz střídavě dáváme rajčátko a mozzarellu. Vše nakonec přelijeme olivovým olejem, posypeme jemně nasekanou čerstvou bazalkou a osolíme.
Těsto po vykynutí propracujeme, umotáme houstičky a pečeme na 180 °C 15 až 20 minut.
Předkrm
Špica špízky, pečivo
Ingredience:
- 1 žlutý meloun
- 80 g švarcvaldské šunky
- 200 g mozzarelly
- 200 g cherry rajčátek
- olivový olej
- čerstvá bazalka
- sůl
Pečivo:
- 150 ml mléka
- 1 vejce
- 100 g tuku
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g hladké mouky
- ½ čerstvého droždí