Na guláš
- sádlo ( - volitelné ) 40 g
Na špekové knedlíky
Na guláš
- víno 0.8 dl
- cukr 1 špetka
- mouka 1 lžíce
- máslo 1 oříšek
- paprika 2 špetky
- hřebíček 3 kusy
- nové koření 2 kuličky
- bobkový list 2 kusy
- tymián 1 dávka
- kmín 1 špetka
Postup přípravy
1
Na oleji osmahneme cibulku s paprikou, přidáme na kousky nakrájené maso a slaninu
Orestujeme a zalijeme horkou vodou
Osolíme, přidáme zeleninu nakrájenou na kolečka a koření
Přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí zhruba hodinu
Poté přilijeme víno
Necháme chvíli prohřát a podáváme
2
Rohlíky nakrájíme na kostičky
Na oleji opečeme slaninu nakrájenou na malé kostičky
Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a na slanině necháme zesklovatět
Přidáme k rohlíkům a promícháme
Vejce rozšleháme v mléce a nalijeme na rohlíky
Přisypeme mouku, přidáme máslo a posekanou zelenou petrželku
Osolíme, opepříme a dobře promícháme
Necháme půl hodiny odpočinout
Pak z hmoty vytvarujeme osm kulatých knedlíků – jde to dobře mokrýma rukama
Uvaříme je buď ve vodě, nebo v páře (asi 15 až 20 minut)
Podáváme se zelím a osmaženou cibulkou, případně s rajskou omáčkou
Hlavní chodŠpekové knedlíky s vepřovo-klokaním gulášem