Mandlová pěna
- smetana 800 ml
Křehké těsto
- solamyl 1 lžíce
Mandlová pěna
- vanilkový cukr 4 sáček
Postup přípravy
Mandlová pěna:
Smetanu (400 ml) a Amaretto ohřejeme (nevařit), ve směsi rozpustíme 2 sáčky želatiny v plátcích a 4 sáčky vanilkového cukru a necháme zchladit. Zbylou smetanu vyšleháme a vmícháme do směsi. V nádobě necháme ztuhnout v lednici.
Křehké těsto připravujeme jako těsto na palačinky.
Jahody namočené v křehkém těstě smažíme dozlatova ve fritovacím hrnci. Podáváme ještě teplé s mandlovou pěnou.
Dezert
Smažené jahody v křehkém těstíčku s mandlovou pěnou
Ingredience:
Mandlová pěna:
- 800 ml smetany (31%)
- 150 ml Amaretta
- 4 sáčky vanilkového cukru
- 2 sáčky želatiny v plátcích
Křehké těsto:
- 250 g hladké mouky
- 1 lžíce Solamylu
- sůl
- cukr
- 2 vejce
- mléko
- jahody
- fritovací olej