Suroviny
- rajčata 4 ks
- cherry rajčata 1 hrst
- žlutá cherry rajčata 2 ks
- šalotka 1 ks
- rajský protlak 3 lžíce
- červená curry pasta 2 lžičky
- třtinový cukr 1 lžíce
- jablečný ocet 1 lžíce
- majoránka
- zázvor 1 lžíce
- mořská sůl 1 lžička
- voda 50 ml
Postup přípravy
- Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno, v rendlíku rozehřejte třtinový cukr a nechte zkaramelizovat se šalotkou. Jakmile cibulka zhnědne, přidejte protlak, ocet a nechte probublávat.
- Mezitím oloupejte rajčata a nakrájejte je na kostičky, spolu s protlakovým základem přendejte do většího hrnce a na mírném ohni nechte zvolna dusit, dokud se rajčata zcela nerozvaří. Nezapomeňte na kari pastu, tu spolu s kořením přidejte na úplný konec, aby nezhořkla.
- Ještě chvíli nechte dusit. Kečup by měl být konzistencí tekutější. Až kečup vychladne, přelijte jej do sklenice. Řádně zašroubujte, otočte víčkem vzhůru. Uchovávejte v chladu.
PRIMA TIP: Tento kari kečup se skvěle hodí k opečené vinné klobáse, stejně tak jako ke grilovaným norimberským klobáskám.
Skvělý kečup perfektně doladí domácí kynuté langoše podle našeho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE