reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Domácí kečup bez cukru
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Domácí kečup bez cukru

Domácí kečup bez cukru

Hodnoceno: 2x
V podomácku vyrobeném kečupu uchováte chuť léta dlouho do zimy, ale používat tuhle oblíbenou chuťovku (v tomto obzvlášť zdravém provedení) můžete začít prakticky ihned.
do 1 hodiny
asi 400 ml porcí

Článek

Domácí sušená rajčata Foto:

13x oblíbená sušená rajčata

Patří sušená rajčata mezi vaše oblíbené ingredience? Pak pro vás máme dobrou zprávu! Dnes si totiž můžete vybrat z několika osvědčených receptů: nechybějí božské...

reklama

reklama

Postup

  1. V kastrolu rozehřejte na středním stupni olej. Přidejte cibuli, česnek a papriku. Smažte, až cibule zvláční a hezky se obalí paprikou, trvá to 3 až 4 minuty.
  2. Na nízkém stupni vmíchejte rajčatový protlak a ocet. Za stálého míchání povařte 1 až 2 minuty, pak vmíchejte rajčatové pyré, stévii a oregano. Na nejnižším stupni povařte ještě asi 2 minuty, až kečup zhoustne.
  3. Osolte ho a opepřete, rozmixujte tyčovým mixérem a rozlijte do sklenic. V chladu vydrží asi týden.

PRIMA TIP: V létě nebo při hojné úrodě domácích rajčat je samozřejmě použijte místo protlaku a pyré. Hotový kečup ještě protlačte sítem, aby byl homogenní, nebo rajčata předem krátce spařte horkou vodou a oloupejte.

Domácí kečup bez cukru  Foto: Domácí kečup bez cukru; foto: L.A. CREATIVE FOOD

reklama