Suroviny
- Olivový olej 1 lžíce
- malé cibule, oloupané a nadrobno nakrájené 3 ks
- česnek, nakrájený nadrobno 1 stroužek
- sladká mletá paprika 1/2 lžičky
- rajčatový protlak v biokvalitě 140 g
- jablečný ocet 3 lžíce
- rajčatové pyré v biokvalitě 150 g
- prášková stévie 2 lžíce
- sušené nebo čerstvé oregano 1/2 lžičky
- sůl a čerstvě namletý pepř
Článek
13x oblíbená sušená rajčata
Patří sušená rajčata mezi vaše oblíbené ingredience? Pak pro vás máme dobrou zprávu! Dnes si totiž můžete vybrat z několika osvědčených receptů: nechybějí božské...
Postup přípravy
- V kastrolu rozehřejte na středním stupni olej. Přidejte cibuli, česnek a papriku. Smažte, až cibule zvláční a hezky se obalí paprikou, trvá to 3 až 4 minuty.
- Na nízkém stupni vmíchejte rajčatový protlak a ocet. Za stálého míchání povařte 1 až 2 minuty, pak vmíchejte rajčatové pyré, stévii a oregano. Na nejnižším stupni povařte ještě asi 2 minuty, až kečup zhoustne.
- Osolte ho a opepřete, rozmixujte tyčovým mixérem a rozlijte do sklenic. V chladu vydrží asi týden.