Suroviny
- brambory 750 g
- olivový olej 4 lžíce
- sůl (Sonnentor – Středomořská kouzelná sůl s květy)
- koření (Sonnentor – Selské koření na brambory)
Dip
- bílý jogurt 200 g
- koření (Sonnentor – Dobrá nálada – směs květů a koření) 1/2 lžičky
- sůl (Sonnentor – 12bylinná sůl) 1/2 lžičky
Postup přípravy
- Brambory omyjte, nakrájejte na čtvrtky a promíchejte s olejem.
- Plech vystelte pečicím papírem, rozprostřete na něj brambory a dejte péct do předehřáté trouby na 200˚C na cca 25-30 minut.
- Krátce před dopečením posypte selským kořením a středomořskou solí.
- Jogurt smíchejte s kořením Dobrá nálada a 12bylinnou solí a servírujte s brambory.