Suroviny
- smetana ke šlehání 500 ml
- kondenzované mléko (karamelové ) 2 plechovky
- rum 500 ml
- skořice 2 lžičky
Karamelové kondenzované mléko prodávají již hotové nebo stačí koupit klasické slazené Salko a cca 2 hodiny vařit neporušenou plechovku ve vodě.
Postup přípravy
Do kastrůlku nalijte smetanu ke šlehání, přidejte skořici a nechte projít varem.
Jakmile začne smetana bublat, tak vypněte plamen a nechte ji lehce vychladnout.
Poté do kastrůlku přidejte rum a kondenzované mléko. Přelijte do uzavíratelné nádoby.
Ještě teplé lahve otočte víčkem dolů a nechte vychladnout. Likér uchovávejte v lednici.
Na lahev stačí nalepit etiketu s nápisem, převázat víčko plátýnkem a jedlý dárek je na světě.
Vyzkoušejte také tradiční vaječný likér podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Domácí vaječný likér s vanilkou