Suroviny
- sušená rajčata 4 ks
- česnek 1 stroužek
- majoránka 1 špetka
- rozmarýn 1 špetka
- tymián 1 špetka
- sardinka (malé, čerstvé) 16 ks
- chilli papričky 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- olivový olej 1 lžíce
- rajčata 2 ks
- kapary (naložené) 1 lžička
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
- Odstraňte jadérka z chilli papričky a žlutých paprik. Nasekejte na drobno chilli papričku a sušená rajčata. Rajčata omyjte a vydlabejte je. Rajčata a papriky nasekejte na drobné kostičky a vše smíchejte s kapary, solí a pepřem.
- Nasekejte česnek a bylinky a dobře promíchejte s olivovým olejem. Sardinky opláchněte, dobře osušte a nechte asi 2 hodiny marinovat v bylinkovém oleji.
- Sardinky vyjměte z marinády, vložte na roztopený gril nebo velkou pánev a pečte asi 4 minuty. Servírujte se slasou.