Suroviny
- olivový olej 4 lžíce
- sirup z agáve 1 lžíce
- balzamikový ocet 1 lžíce
- hruška (zralá, nakrájená na čtvrtiny bez jádřince) 1 ks
- čočka (koupíte např. v DM drogerii – Beluga od Alnatury) 30 g
- cherry rajčata 1 větvička
- vlašské ořechy (namočené na 30 minut, scezené a nalámané na kousky) 20 g
- červené chilli papričky (nakrájená na tenká šikmá kolečka) 1 ks
- citronová šťáva (z 1/2 citronu)
- rukola 60 g
Postup přípravy
- Do mělkého rendlíku nalijte 2 lžíce olivového oleje, agávový sirup a ocet. Vložte hrušku a pomalu ji ve směsi duste. Podle potřeby přidávejte po lžících vodu.
- Mezitím nasypte čočku do rendlíku, zalijte velkým množstvím studené vody, přiveďte k varu a zvolna vařte 20 minut. Lepší na tento salát vařit čočku al dente čili na skus.
- Rajčata se mají i s větvičkou péct v troubě asi 15 minut na 160 °C, ale pokud chcete proces urychlit, tak rajčata dejte na pánev s kapkou olivového oleje. Výsledek je stejný, jen pánev raději přiklopte.
- Ořechy a chilli papričku nasypte do misky, přidejte uvařenou a vychladlou čočku, zbývající olivový olej a citronovou šťávu. Vše zlehka promíchejte. Na každý talíř nasypte rukolu a na ni poklaďte čočkový salát s hruškou a rajčaty.