Suroviny
- cibule 1 ks
- rostlinný olej 3 lžíce
- bujón (připravený z 1 kalíšku Knorr Bohatý bujón hovězí) 400 ml
- jíška (Knorr Jíška světlá) 3 lžíce
- kopr (nasekaný) 1 svazek
- smetana na vaření 300 ml
- mléko 100 ml
- zakysaná smetana 4 lžíce
Na dochucení
- jablečný ocet
- cukr
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
K servírování
- brambory (nové)
- vejce natvrdo
Postup přípravy
- Cibuli jemně nakrájíme, na oleji zesklovatíme.
- Přidáme 2 lžíce cukru a necháme rozpustit.
- Zastříkneme octem, necháme odpařit a zalijeme připraveným hovězím vývarem.
- Do vařícího vývaru nalijeme smetanu a zahustíme jíškou.
- Přidáme mléko a opláchnutý a nasekaný kopr, krátce povaříme a jemně dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Nakonec zjemníme zakysanou smetanou.
Komerční sdělení