Suroviny
- hovězí kližka 1,2 kg
 - cibule 4
 - sterilované žampiony sklenice
 - červená paprika 1
 - zelená paprika 1
 - worcesterová omáčka 3 PL
 - sójová omáčka 3 PL
 - ústřicová omáčka 2 PL
 - solamyl 2 PL
 - sůl
 - čerstvě namletý pepř
 - petrželka
 
Bavorské knedlíčky
- rohlík 8
 - cibule 1
 - máslo 100 g
 - mléko 20 PL
 - žloutek 4
 - hrubá mouka 4 PL
 - strouhanka 4 PL
 - petrželka
 
Postup přípravy
- Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na kousky velké asi jako na guláš. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme asi na centimetrové proužky.
 - Maso a cibuli nasypeme nasucho do tlakového hrnce a lehce osmahneme, až pustí šťávu. Pak přidáme papriku a směs osolíme, okořeníme a přidáme všechny zbývající ingredience. Směs dobře promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka (cca 30 až 45 min. podle kvality masa). Hotové maso odklopíme, solamyl smícháme s cca 100 ml vody, směs zalijeme a krátce provaříme. Podáváme s bavorskými knedlíčky.
 
Bavorské knedlíčky
- Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a vložíme do misky. Cibulku nasekáme najemno a osmahneme na másle. Žloutky rozkvedláme v mléce a zalijeme jimi pečivo, ke kterému jsme přidali opraženou cibulku. Přidáme hrubou mouku, strouhanku a najemno nasekanou petrželku bez natí.
 - Směs pečlivě promícháme, je-li příliš řídká, dodáme strouhanku, v opačném případě můžeme přidat trochu mléka. Vlhkými dlaněmi pak tvoříme knedlíčky veliké asi jako pingpongový míček, které vaříme cca 4 až 5 minut ve vroucí vodě.
 
Autor receptu: Lea Slámová