Suroviny
- roštěnec 1 kg
- pepř 1 špetka
- tymián 1 dávka
- provensálské koření 1 špetka
- sladká paprika 1 špetka
- bobkový list 1 kus
- jalovec 1 dávka
- worchestrová omáčka 1 dávka
- směs ( - volitelné ) 1 dávka
- olej 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- bageta 1 kus
- polohrubá mouka 250 g
- droždí 1 dávka
- cukr 1 lžička
- mléko 100 ml
- máslo 20 g
- kmín apod. 1 dávka
Postup přípravy
1.Roastbeef si naložíme. Veškeré koření si pečlivě rozmícháme s olivovým olejem a vytvoříme marinádu. Maso do ní ponoříme na 3–5 dní a necháme v chladu rozležet.
2. Před podáváním maso nejprve zprudka opečeme rovnoměrně ze všech stran na pánvi, ale jen krátce, aby se hovězí zatáhlo. Pak pečeme přikryté na 170 stupňů v předehřáté troubě asi 20–30 minut (podle výšky masa). Necháme pár minut odležet a krájíme ostrým nožem na tenké plátky a hned podáváme s oblíbenými dipy, dobrým čerstvým pečivem, salátem apod.
3. Z uvedených surovin si vypracujeme těsto na bagetky a necháme je vykynout. Po 45 minutách zformujeme do tvaru bagety a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 20–30 minut.