Hlavní chod
- sůl 1 lžička
Head
- dětská krupička 250 g
- strouhanka 200 g
- hladká mouka 100 g
- vejce 2 kusy
- brambory 500 g
- kuřecí prsa 5 kusů
- sůl 2 lžičky
- olej 1 dávka
Postup přípravy
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a mírně potřeme česnekem. Maso obalujeme v opačném pořadí. Ve strouhance, poté ve vajíčku a na závěr v mouce. Smažíme po obou stranách na oleji.
Brambory uvaříme v osolené vodě. Přidáváme noky vytvořené z krupice. Vaříme dál a pak vše promícháme. Brambory se obalí v krupici a vytvoří hmotu podobnou kaši.
Hlavní chod
Řízky naruby, přesbidlo
Ingredience:
- 5 kuřecích prsou
- 1 lžička soli
- 0,5 lžičky pepře
- 3 stroužky rozmačkaného česneku
- 200 g strouhanky
- 1–2 vajíčka
- 100 g hladké mouky
- olej na smažení
Na přesbidlo:
- 1 lžíce sádla
- 500 g brambor
- 1 lžička soli
- 250 g krupice