2
Postup přípravy
1
Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou
Každé prsíčko rozpůlíme
Pět lžic oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme do hněda a do křupava
Potom je vyjmeme, necháme okapat a pět kousků okořeníme pálivou paprikou a osolíme
Zbylých pět obalíme v sušených bylinkách a osolíme
Pak každý řez zabalíme do plátku šunky
2
Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
Celer a mrkev dobře očistíme, cukety omyjeme a všechno nakrájíme na tenké proužky
Rajčatové pyré dobře promícháme s bílým vínem
V pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a v něm osmažíme cibulku do sklovita
Pak přidáme česnek a zeleninu a lehce osmahneme
Přilijeme vinnou směs, okořeníme paprikou a osolíme
3
Řezy z prsíček položíme na zeleninu, přikryjeme poklici a při mírné teplotě podusíme asi 15 minut
Podušené je přemístíme na předehřáté talíře a udržujeme v teple
Do zeleniny přimícháme citronovou kůru a petrželku, pak zeleninu upravíme na talíře vedle kuřecích řezů a ihned podáváme