Na krém
- mouka 2 lžíce
Na kakaový korpus
- mouka 100 g
Na krém
- máslo 250 g
Na kakaový korpus
- olej 50 ml
Postup přípravy
1
Na kakaový korpus si utřeme žloutky s cukrem a přidáme ostatní suroviny, nakonec vmícháme sníh z bílků
Dáme pozvolna péct do vymazaného a moukou vysypaného plechu
2
Na náplň smícháme žloutky, mléko, mouku a vanilkový cukr a vyšleháme nad párou do zhoustnutí
Necháme vychladnout a poté utřeme se změklým máslem
3
Vyšleháme sníh z bílků, přidáme cukr a šleháme nad parou do zhoustnutí
(Pozor, sníh musí mít tělovou teplotu cca 37°C, jinak se srazí, musí se stále kontrolovat, nesmí pálit na prstě!)4
Na vychladlý korpus natřeme krém a dáme jej do ledničky vychladit
Mezitím si vyšleháme nad parou sníh (viz bod 3) a pak ho natřeme na krém
Povrch koláče posypeme strouhanou čokoládou na vaření