Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Řecké pečené brambory

1 porce
do 30 minut
Pečené brambory na bílém balzamikovém krému
Pečené brambory na bílém balzamikovém krému Autor: archiv Kalamáta Papadimitriou
Řecké pečené brambory mohou sloužit jako lehké vegetariánské jídlo nebo jako výtečná příloha k masu. Vůně oregana, speciální chuť balzamikového krému s pomerančem a citronem a v neposlední řadě slaný sýr feta z nich učiní nezapomenutelnou lahůdku.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Bramboru nařežeme přes struhadlo na plátky o síle 3 mm. Plátky položíme na pekáč vyložený pečicím papírem tak, aby se překrývaly jen z malé části jako rybí šupiny.
  2. Na brambory nakapeme olivový olej, osolíme je, opepříme a přidáme sušené oregano. Navrch nasypeme nakrájenou papriku a sušená rajčata. Poté štědře zakapeme bílým balzamikovým krémem s pomerančem a citronem a vložíme do rozpálené trouby na 200 stupňů asi na 20 minut, až budou plátky brambor zlatavé a křupavé.
  3. Naservírujeme na talíř, navrch položíme cherry rajčátka, posypeme rozdrobeným sýrem feta a zakapeme tmavým balzamikovýk krémem Kalamáta Papadimitriou.
Reklama

Při přípravě řeckých pečených brambor postupujte podle video receptu:

Pečené brambory na balzamiku
Pečené brambory na balzamiku

Pečené brambory na bílém balzamikovém krému  Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

Pečené brambory na bílém balzamikovém krému , Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou


KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama