Suroviny
- brambory 1 ks o váze 250 g
- balzamikový krém (Kalamáta Papadimitriou bílý s pomerančem a citronem) 3 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- voda 75 ml
- sušená rajčata (nasekaná) 1 lžíce
- kapie (zelená, nakrájená nadrobno) 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- oregano (sušené)
- cherry rajčata (na větvičce) 4 ks
- feta 50 g
- balzamikový krém (Kalamáta Papadimitriou tmavý)
Postup přípravy
- Bramboru nařežeme přes struhadlo na plátky o síle 3 mm. Plátky položíme na pekáč vyložený pečicím papírem tak, aby se překrývaly jen z malé části jako rybí šupiny.
- Na brambory nakapeme olivový olej, osolíme je, opepříme a přidáme sušené oregano. Navrch nasypeme nakrájenou papriku a sušená rajčata. Poté štědře zakapeme bílým balzamikovým krémem s pomerančem a citronem a vložíme do rozpálené trouby na 200 stupňů asi na 20 minut, až budou plátky brambor zlatavé a křupavé.
- Naservírujeme na talíř, navrch položíme cherry rajčátka, posypeme rozdrobeným sýrem feta a zakapeme tmavým balzamikovýk krémem Kalamáta Papadimitriou.