Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zimní salát tří vůní

4–6 porce
do 30 minut
V zimě přirozeně tíhneme spíše k tepelně zpracované zelenině, ale občas je salát ze syrové zeleniny příjemně osvěžující. A důležité jsou i jeho zdravotní benefity. Máme pro vás recept na salát, který je přímo vitaminovou bombou, která se v době chřipek určitě hodí.
Reklama

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Kysané zelí propláchněte, tedy pokud nemáte rádi moc kyselé (kdo to má rád – může zelí jen vyždímat a šťávu přidat do salátu nebo vypít) a nechte okapat v cedníku.
  2. Mezitím si nakrájejte na kostičky omytá jablka zbavená jádřinců (i se slupkou) a promíchejte je v míse s citronovou šťávou. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a jemně nastrouhaný křen, obojí předem oloupané.
  3. Vykapané zelí nakrájejte na prkénku na menší kousky. Vmíchejte kysané zelí a pak i olej, med, skořici, zázvor a hřebíček.
  4. Osolte a nechte alespoň půl hodiny odležet v chladničce (ale klidně i několik hodin, chutě se krásně prolnou).
  5. Při podávání ozdobte sušenými brusinkami.
Reklama

Zimní salát tří vůní  Foto:

Zimní salát tří vůní                                                                            Foto: Karolína, domácí kuchařka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama