zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Zimní salát tří vůní
Spouštím video za 5s.

Zimní salát tří vůní

Hodnoceno: 0x
V zimě přirozeně tíhneme spíše k tepelně zpracované zelenině, ale občas je salát ze syrové zeleniny příjemně osvěžující. A důležité jsou i jeho zdravotní benefity. Máme pro vás recept na salát, který je přímo vitaminovou bombou, která se v době chřipek určitě hodí.
do 30 minut
4–6 porce

reklama

Postup

  1. Kysané zelí propláchněte, tedy pokud nemáte rádi moc kyselé (kdo to má rád – může zelí jen vyždímat a šťávu přidat do salátu nebo vypít) a nechte okapat v cedníku.
  2. Mezitím si nakrájejte na kostičky omytá jablka zbavená jádřinců (i se slupkou) a promíchejte je v míse s citronovou šťávou. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a jemně nastrouhaný křen, obojí předem oloupané.
  3. Vykapané zelí nakrájejte na prkénku na menší kousky. Vmíchejte kysané zelí a pak i olej, med, skořici, zázvor a hřebíček.
  4. Osolte a nechte alespoň půl hodiny odležet v chladničce (ale klidně i několik hodin, chutě se krásně prolnou).
  5. Při podávání ozdobte sušenými brusinkami.

Zimní salát tří vůní  Foto:

Zimní salát tří vůní                                                                            Foto: Karolína, domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu