Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Žemlovka se sušeným ovocem

4-6 porce
do 1 hodiny
Žemlovka se sušeným ovocem
Žemlovka se sušeným ovocem Autor: isifa.com
Žemlovka je česká klasika. Zkuste ji tentokrát trochu obměnit a použijte sušené ovoce. Budete překvapeni, jaká je to příjemná změna.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180°C, u plynové na stupeň 4. Zapékací mísu zlehka vymažte kouskem másla. Zbytkem másla namažte krajíce chleba a ty pak diagonálně přeřízněte. Rozložte krajíce do zapékací mísy kůrkou dolů a špičkami nahoru.
  2. Posypte sušeným ovocem a některé krajíce nadzvedněte, aby se ovoce dostalo i pod ně.
  3. Vyšlehejte dohromady vejce, šlehačku, mléko, cukr a skořici, nalijte do džbánku a zalijte směsí chleba v míse. Nechte stát asi 15 minut, aby se tekutina mohla do chleba trochu vsáknout. Dejte mísu doprostřed trouby a pečte asi 45 minut, dokud nebude žemlovka navrchu zlatavá a krém se neusadí uprostřed. Ihned podávejte.
Reklama

Žemlovka se sušeným ovocem Foto: isifa.com

Žemlovka se sušeným ovocem Foto: isifa.com

Žemlovka se sušeným ovocem, Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama