reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem
Autor: Kate's Cuisine Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem

Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem

Hodnoceno: 0x
Toto zelené kari máte uvařené raz dva! Podávejte ho s vaším oblíbeným druhem rýže – s jasmínovou rozhodně nešlápnete vedle. :)
do 30 minut
6 porcí

reklama

Postup

  1. Tresku nakrájejte na větší kousky.
  2. Žampiony nakrájejte na čtvrtky či na plátky, lilek na větší kostky.
  3. Očištěnou šalotku nakrájejte nadrobno, stejně tak chilli papričku.
  4. V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte šalotku a chilli papričku. Obojí orestujte.
  5. Poté přidejte do pánve tresku a s ní hned kari pastu, sójovou omáčku, kokosové mléko, žampiony a sůl. Pánev přikryjte poklicí a nechte tak 10 minut na vyšším stupni probublat.
  6. Když se treska začíná rozpadat, je čas na odstavení pánve a dokončení kari. Přidejte tedy do směsi hrášek a jarní cibulku pokrájenou na kolečka.
  7. Nakonec kari zakapejte šťávou z půlky limety. Podávejte s jasmínovou rýží.

Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem 2 Foto: Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem; foto: Kate's Cuisine

Kate´s Cuisine Foto: V kuchyni u Kate

Jmenuji se Kateřina, žiji v Brně a již nějaký čas píši food blog Kate’s Cuisine. Vaření, pečení a psaní blogu je mou velkou radostí, koníčkem a vášní. Jídlo prostě miluji a snažím se ke každé surovině přistupovat s úctou a láskou. Každý recept tak má svůj příběh.

Na mém blogu najdete recepty, články, recenze a také videa. Budu se těšit na vaši návštěvu.

reklama