Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zapékané mušle vongole

4 porce
do 1 hodiny
Zapékané mušle vongole
Zapékané mušle vongole
Další z receptů Zdeňka Pohlreicha na téma mořské plody – zapékané mušle vongole. Pokud máte strach z náročné přípravy, tak je úplně zbytečný. Mořské plody jsou opravdu velmi snadné na přípravu.
Reklama

Všechny recepty z 16. dílu s tématem MOŘSKÉ PLODY najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Nejdříve si připravte krustu: rozmačkejte jeden stroužek česneku, přidejte sůl a najemno nasekané bylinky: petržel, oregano, tymián, pažitku a kudrnku. V hmoždíři ingredience spojte spolu s máslem a trochou strouhanky.
  2. Nakrájejte pórek, šalotku, mrkev a řapíkatý celer a krátce orestujte na olivovém oleji.
  3. Mušle vyndejte z vody. Ty, které se ve vodě nezavřely, vyhoďte, protože by mohly být zkažené.
  4. Zbytek mušlí přidejte k zelenině, zalijte bílým vínem a rychle přiveďte k varu. Potom je hned vyndejte na talíř a vyhoďte naopak ty mušle, které po uvaření zůstaly zavřené.
  5. Každou mušli zakryjte bylinkovou krustou, kterou jste si připravili na začátku. Předehřejte gril a mušle zapečte v malém pekáčku.
  6. Mezitím na talíř nasypte hrubozrnnou mořskou sůl a ozdobte ji kuličkami barevného pepře.
  7. Po pár minutách mušle vyndejte z grilu a nasázejte je na připravenou sůl s kuličkami pepře.
Reklama

Zapékané mušle vongole Foto:

Zapékané mušle vongole Foto:

Zapékané mušle vongole Foto:

Zapékané mušle vongole Foto:

Zapékané mušle vongole

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama