Suroviny
- Smetana 300 ml
- Bobkový list 1 ks
- filety z lososa 300 g
- těstoviny (mušličky nebo makaróny) 175–200 g
- hrubozrnná horčice 1 lžíce
- podmáslový nebo 1 den starý chléb 75 g
- pár snítek kopru
Postup přípravy
- Smetanu nalijte do menšího hrnce, přidejte bobkový list a rybu (kůží nahoru) tak, aby vše bylo přikryto smetanou. Přiveďte skoro k varu, potom sundejte z ohně, přikryjte pokličkou a nechte stát 8–10 minut.
- Mezitím uvařte těstoviny podle návodu, trvá to asi 9 minut.
- Rozehřejte gril na vysokou teplotu a dejte pod něj zapékací mísu, aby se rozehřála.
- Těstoviny nechte okapat a nasypte je do zapékací mísy. Vyndejte lososa ze smetany a odstraňte kůži. Natrhejte maso na větší kousky a vmíchejte do těstovin.
- Do smetany vešlehejte hořči a dochuťte solí a pepřem. Směsí přelijte těstoviny s lososem. Navrch posypte chlebem a koprem. Grilujte pár minut, až bude chleba zlatavý a křupavý.