Losos je skvělá a vděčná ryba. Chutná totiž všem, včetně dětí. A můžete ho připravovat na mnoho způsobů. Třeba zapéct spolu s těstovinami.
3 porce
60 minut
Suroviny
Smetana
300 ml
Bobkový list
1 ks
filety z lososa
300 g
těstoviny (mušličky nebo makaróny)
175–200 g
hrubozrnná horčice
1 lžíce
podmáslový nebo 1 den starý chléb
75 g
pár snítek kopru
Postup přípravy
Smetanu nalijte do menšího hrnce, přidejte bobkový list a rybu (kůží nahoru) tak, aby vše bylo přikryto smetanou. Přiveďte skoro k varu, potom sundejte z ohně, přikryjte pokličkou a nechte stát 8–10 minut.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu, trvá to asi 9 minut.
Rozehřejte gril na vysokou teplotu a dejte pod něj zapékací mísu, aby se rozehřála.
Těstoviny nechte okapat a nasypte je do zapékací mísy. Vyndejte lososa ze smetany a odstraňte kůži. Natrhejte maso na větší kousky a vmíchejte do těstovin.
Do smetany vešlehejte hořči a dochuťte solí a pepřem. Směsí přelijte těstoviny s lososem. Navrch posypte chlebem a koprem. Grilujte pár minut, až bude chleba zlatavý a křupavý.