Suroviny
- květák (velký, rozlámaný na jednotlivé růžičky) 1 kg
 - cherry rajčata (malá oválná, rozpůlená) 8 ks
 - strouhanka 1 hrst
 - strouhaný parmazán 2 lžíce
 - pepř
 
Na omáčku
- máslo 60 g
 - hladká mouka 60 g
 - mléko (nebo polovina mléka a polovina vody) 600 ml
 - bobkový list 1 ks
 - anglická hořčice 1 lžíce
 - muškátový oříšek (čerstvě nastrouhaný)
 - čedar (nastrouhaný) 150 g
 
    
    
Postup přípravy
- Květák dejte do velkého hrnce vařící vody a vařte asi 10 minut, aby trochu změknul. Nechte jej okapat na cedníku.
 - Omáčka: Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte mouku a mícháním vytvořte těstíčko. Sundejte z ohně, přidejte trochu mléka a vyšlehejte do hladka. Vraťte pánev na plotnu a postupně přidejte zbytek mléka. Přiveďte do varu, přidejte bobkový list a za stálého míchání 5 minut povařte.
 - Do omáčky přidejte nasekanou jarní cibulku a pár minut povařte. Vyjměte bobkový list a vmíchejte hořčici, muškátový oříšek a čedar.
 - Zapékací mísu nechte pod grilem rozehřát. Pak do ní naaranžujte růžičky květáku a přelijte je omáčkou, poházejte rajčaty, strouhankou a parmazánem. Grilujte asi 5 minut. Dochuťte pepřem.
 - Prima tip: Do vody na vaření květáku přidejte bobkový list, aby růžičky absorbovaly jeho vůni a trochu citrónové šťávy, aby zůstaly bílé.