Najděte si recept
Na co máte chuť?

Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Suroviny (4 porce)
- vepřové kotlety s kostí nebo bez 4 ks
- Smetana 1 ks
- dijónská hořčice 2 vrchovaté lžíce
- Cibule 1–2 ks (podle velikosti)
- čerstvý tymián, otrhané lístečky 1 lžíce
- mletý pepř, sůl, olej
Postup
- Kotlety naklepejte, po krajích na pár místech nařízněte, aby se nekroutily při pečení. Osolte, opepřete. Cibuli nakrájejte na proužky a orestujte na pánvi s olejem. Přendejte ji do pekáčku a na pánev vložte kotlety. Zprudka je opečte z obou stran dohněda a položte na cibuli.
- Do pánve vlijte trochu vody, provařte a nalijte na maso. Smetanu smíchejte důkladně s hořčicí, tymiánem a dostatečně opepřete. Můžete podle chuti hořčice ještě přisolit. Vše nalijte na maso a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C.
- Je lepší pekáček ze začátku tak na půl hodiny přikrýt, pak odklopit a dopéct. Celkem pečte cca 40 minut. Skoro veškerá tekutina by se měla do masa vsáknout.
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí; foto: V kuchyni vždy otevřeno
V kuchyni vždy otevřeno
Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.
V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.
Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“