Najděte si recept
Na co máte chuť?

Zapečené brambory a cibule s masovou směsí
Suroviny (2–4 porce)
- vetší brambory 4 ks
- velká cibule 3 ks
- Olivový olej 1 lžíce
- Česnek 2 stroužky
- Slanina 100 g
- mleté maso 350 g
- krájená rajčata v plechovce 400 g
- rajský protlak 1 lžička
- půl lžičky chilli papričky
- Sůl
- Pepř
- Vývar 100 ml
- strouhaný sýr 100 g
- jarní cibulka 1 svazek
Postup
- Brambory omyjte a uvařte ve slupce doměkka. Dvě cibule oloupejte a celé je uvařte společně s bramborami doměkka.
- Na rozehřátém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a mleté maso a osmahněte je do hněda.
- Do základu na omáčku přidejte rajčata, protlak a vývar a za stálého míchání vařte asi 30 minut, dokud směs nezhoustne.
- Brambory svrchu nařízněte a lehce rozevřete. U cibule odřízněte vrchní část a lžičkou vydlabejte vnitřek. Brambory a cibule naplňte masovou směsí. Posypte nastrouhaným sýrem a v troubě zapečte. Podávejte s jarní cibulkou.
Zapečené brambory a cibule s masovou směsí. Foto: Sweet pixel blog
Nejen sladké pokušení...
Sweet pixel blog je o propojení dvou mých vášní – jídla a fotografování. Jídlu se intenzivně a bez přestávek věnuji od léta roku 1985. K fotografování jsem se shodou šťastných okolností dostala o 25 let později a tato událost se zcela překvapivě a nečekaně stala významným mezníkem v mém životě.
Důležité jsou ty hodiny a dny, kdy se zavřu do kuchyně a připravuji, krájím, vařím, míchám, ochutnávám, peču, zdobím, upravuji, běhám se stativem v kuchyni, nadávám, clona, čas, krocení světla, odrazy, odlesky a cvak, cvak ... a nakonec, když se všechny pixely poskládají tak, jak jsem od začátku chtěla, a já pojídám výsledný produkt svého snažení, přijde přesvědčení, že takhle vypadá jeden z nejskvělejších koníčků vůbec... :-) Jana Klinkovská