Zapečená omeleta se sýrem a zeleninou
Zdroj: akademiekvality.cz
Zapečená omeleta se sýrem a zeleninou
Zdroj:
akademiekvality.cz
Moje hodnocení
7x
Omeleta, nebo chcete-li, frittata, je v troubě zapečené jídlo z vajec, do kterého můžete zužitkovat téměř cokoli, co najdete v lednici. Ideální jako vydatná snídaně, ale ještě lepší jako lehká večeře, zvlášť ve dnech, kdy zapomenete nakoupit :) Pokud máte v lednici pár vajec, máte vyhráno!
2 porce
60 minut
Suroviny
menší brambory
2 ks
Vejce
6 ks
cherry rajčátka
6 ks
jarní cibulka
1 ks
Anglická slanina
20 g
tvrdý sýr
4 plátky
baby špenát
1 hrst
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
Brambory oloupejte a uvařte, poté je nakrájejte na plátky.
V pánvi (zvolte takovou, kterou můžete vložit i do trouby) orestujte slaninu a krátce nechte opéct i plátky brambor.
Vejce prošlehejte s kolečky jarní cibulky, nadrobno nakrájeným sýrem, špenátem, solí a pepřem. Vlijte vejce do pánve a poklaďte do nich na poloviny nakrájená rajčátka (řezem nahoru). Nechte pár minut opékat a potom pánev vložte do horní části trouby předehřáté na 180 °C.
Omeleta je hotová, když je pevná na povrchu a lehce zlatavá.
Vyzkoušejte i další recepty na báječné omelety k snídani či k večeři: