návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zapečená omeleta se sýrem a zeleninou

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 1 hodiny
Zapečená omeleta se sýrem a zeleninou
Autor: akademiekvality.cz Zapečená omeleta se sýrem a zeleninou
Omeleta, nebo chcete-li, frittata, je v troubě zapečené jídlo z vajec, do kterého můžete zužitkovat téměř cokoli, co najdete v lednici. Ideální jako vydatná snídaně, ale ještě lepší jako lehká večeře, zvlášť ve dnech, kdy zapomenete nakoupit :) Pokud máte v lednici pár vajec, máte vyhráno!

Postup

  1. Brambory oloupejte a uvařte, poté je nakrájejte na plátky.
  2. V pánvi (zvolte takovou, kterou můžete vložit i do trouby) orestujte slaninu a krátce nechte opéct i plátky brambor.
  3. Vejce prošlehejte s kolečky jarní cibulky, nadrobno nakrájeným sýrem, špenátem, solí a pepřem. Vlijte vejce do pánve a poklaďte do nich na poloviny nakrájená rajčátka (řezem nahoru). Nechte pár minut opékat a potom pánev vložte do horní části trouby předehřáté na 180 °C.
  4. Omeleta je hotová, když je pevná na povrchu a lehce zlatavá.

Vyzkoušejte i další recepty na báječné omelety k snídani či k večeři: